Opleidingen

De vereniging steekt veel tijd in het werven en opleiden van (jeugd)leden. Niet alleen muziek maken, maar ook sfeer en gezelligheid, spelen hierbij een belangrijke rol.

♫ Met de muziek mee ♫

Dit is het project waarbij we jaarlijks een flink aantal basisscholen in Lelystad bezoeken om leerlingen uit de middenbouw te laten kennismaken met het spelen in een (harmonie)orkest. In een les van plm. een uur geven leden van de vereniging informatie over de instrumenten uit het orkest en studeren ze met de kinderen een driestemmig muziekstukje in op eenvoudige instrumenten. Elk jaar krijgen zo honderden kinderen de mogelijkheid hieraan deel te nemen.

Meer informatie en inschrijven kan hier.

Next Level

Next Level, het leerlingeopleidingsorkest, bestaat uit leerlingen van alle niveau’s en alle leeftijden, van beginnende tot iets meer gevorderde leerlingen die samenspelen en graag willen doorgroeien naar (het niveau van) het harmonieorkest. In Next Level studeer je eenvoudige tot wat moeilijkere muziekstukken in, die bij optredens  worden gespeeld. Leden uit het harmonieorkest ondersteunen op diverse secties de leerlingen.

Muziekles

Het is mogelijk bij de Kubus in Lelystad muziekles te volgen. Bij een lidmaatschap van Harmonieorkest Lelystad geldt een korting op het cursus geld: kijk hier voor details. 

Jeugdactiviteiten

Behalve het maken van muziek zijn ook sfeer en gezelligheid belangrijke elementen in het opleidingsorkest. Natuurlijk kunnen de jeugdleden deelnemen aan de activiteiten van de hele vereniging, maar we organiseren ook activiteiten speciaal voor hen. Seizoen 2006/2007 werd afgesloten met een speurtocht in het Natuurpark Lelystad. Op 8 juni 2008 was er een bezoek aan de Bataviawerf.Het seizoen 2008/2009 werd afgesloten met een gezellige jeu de boules-avond voor alle leden. Ook het seizoen 2009/2010 werd op deze manier afgesloten. Op de laatste dinsdag van seizoen wordt er dus niet gerepeteerd. Inplaats daarvan is er een gezamenlijke activiteit die op zich niets met musiceren te maken hoeft te hebben.

Nieuwsgierig?

Kom dan gerust eens vrijblijvend naar een repetitie in de Kubus. Het opleidingsorkest repeteert op dinsdagavond van 18.30 tot 19.30 uur. Neem voor meer informatie contact op met de Commissie Coördinatie Opleidingen. Dit kan via ln.datsyleltsekroeinomrahnull@ofni.