De weg naar Maestro: deel 1

De weg naar Maestro: deel 1

MrMusicMan volgt voor ons de voorbereiding op weg naar Maestro Lelystad op 23 november. Kijk hier naar deel 1: het instuderen van de muziek, zodat we klaar zijn voor de Maestro’s als ze komen repeteren!        

Maestro's bekend!

Maestro’s bekend!

Het is zover: tijdens ons concert tijdens Lelystart op 14 september zijn de Maestro’s bekend gemaakt en hebben zij  hun drie partituren geloot!

Op 23 november gaan Meta Jacobs, Jop Fackeldey, Tony Merkelbach, Janneke Sparreboom, Frans Loos en Wim Botter de uitdaging aan tijdens het Maestro-concert van Harmonie-orkest Lelystad in de Kubus. Voor de pauze dirigeren ze alle zes twee van hun stukken. Na de beoordeling van de jury in de pauze mogen de beste drie Maestro’s vervolgens nog twee uitdagender stukken dirigeren. 

Wie wordt Maestro-Lelystad?

Wie wordt Maestro-Lelystad?

Met het optreden op LelySTART doet Harmonieorkest Lelystad de aftrap voor het project
Maestro. In dit project nemen bekende Lelystedelingen het dirigeerstokje ter hand om uit te
maken wie Maestro-Lelystad wordt. De maestro wordt een zeer bijzondere prijs in het
vooruitzicht gesteld.

Tijdens het optreden van Harmonieorkest Lelystad op zaterdag 14 september zullen de
kandidaten aan het publiek worden voorgesteld en zal door loting bepaald worden met
welke stukken zij de strijd mogen aangaan. Dit optreden vindt plaats van 14.45 uur tot 15.45
uur in de hal van de bibliotheek.

Op 23 november a.s. vindt in de Kubus het concert plaats waar de kandidaten de strijd met
elkaar aangaan om uit te maken wie Maestro-Lelystad wordt.

Inschrijving workshop scholenproject geopend!

Inschrijving workshop scholenproject geopend!

Op 15 juni vindt de jaarlijkse workshop “Met de muziek mee” plaats! Hierbij kunnen kinderen tussen de 8 en 13 jaar ervaren hoe het is om in een orkest te spelen en een blaas- of slaginstrument in handen krijgen. De workshop vindt plaats in SGL (Kofschip 1) te Lelystad.

Meer informatie en inschrijven: https://www.harmonieorkestlelystad.nl/scholenproject

Impressie concert 30 maart

Impressie concert 30 maart

Heb je het concert van zaterdag 30 maart gemist of wil je het nog eens terugkijken? Bekijk hier een paar van de opnamen, of kijk eens naar ons Youtube-kanaal!

 

 

 

Meer informatie concert 30 maart: Draken op reis

Meer informatie concert 30 maart: Draken op reis

Draken op reis.

Het eerstvolgende concert van Harmonieorkest Lelystad vindt plaats op 30 maart in CKV De Kubus te Lelystad. Sinds december staat het orkest onder leiding van Frank Bollebakker. Vanwege dit concert-debuut heeft de dirigent de vrije hand gekregen in de keuze van de stukken. Dat heeft geresulteerd in een gevarieerd programma waarin reizen en draken een belangrijke rol spelen. Zo wordt de muzikale vertolking van het boek reis om de wereld in 80 dagen uit 1873 van Jules Verne uitgevoerd en temt het orkest draken in how to train your dragon, een arrangement van Sean O’Loughlin. Muzikaal gereisd wordt er nog in Southwinds ( Douglas Court) en gegriezeld in House of Horrors ( Tom Wallace) en in Pilatus: mountain of dragons (Steven Reineke).

Het opleidingsorkest houdt het dichter bij huis en stelt o.a. de dirigent op de proef in Conductor’s Nightmare (Ivo Kouwenhoven).

Aan de wat lichtere nummers zoals Defying gravity (Stephen Schwarz) wordt medewerking verleend door zangeres Sheela. Sheela werd op jonge leeftijd verliefd op muziek en heeft dit sindsdien niet meer losgelaten. Zij is een veelzijdig zangeres met een warme soul-stem, maar kan daarnaast ook de rauwheid in haar stem omarmen. Naast uitvoerend artiest is ze ook docent op de Kubus Lelystad en geeft daar les aan diverse musicalgroepen en kinderkoren.

Zaterdag 30 maart, De Kubus, Agorabaan 3 te Lelystad.

Aanvang 19.30 uur.

Kaartjes à € 8,50 voor volwassenen en € 2 voor kinderen t/m 12 jaar, inclusief consumptie, zijn te reserveren via ln.datsyleltsekroeinomrahnull@ofni of verkrijgbaar aan de zaal.