• 2007

  9 jan. Drie jubilarissen krijgen tijdens de nieuwjaarsreceptie uit handen van een KNFM-afgevaardigde een oorkonde en een speldje.Adrie Holstege en Wim van Dommelen werden gehuldigd omdat zij 40 jaar in verenigingsverband musiceren: Cees Basemans doet dat zelfs al 60 jaar!! Muziek maken is klaarblijkelijk leuk.
  7 mrt. Tijdens de Algemene Ledenvergadering neemt Chris Roovers afscheid als voorzitter van Harmonieorkest Lelystad. Helaas is het niet gelukt tijdig een opvolger te vinden.
  14 apr. De afsluitende workshop van het scholenproject "Met de Muziek Mee" vindt voor het 2e jaar plaats. Weer zijn we te gast in Nieuw Land Erfgoedcentrum. Er zijn 34 deelnemers van groep 5 en 6 van enkele basisscholen. Vergelijkbaar met vorig jaar. Waren er toen 12 kinderen die zich opgaven om te willen gaan spelen op een instrument, nu meldden zich 5 nieuwe leden. Het werk was niet voor niets geweest!
  30 apr. Gelegenheidsorkest De Blaas.b.a.l.g. verzort zoals ider jaar een Oranjeconcert in verzorgingstehuis De Hoven voor bewoners en familie
  2 jun. Dank zij de inspanningen van diverse leden is het gelukt Frank Groothof (bekend van o.a. Sesamstraat) naar Lelystad te halen. Na een lange periode van muzikale voorbereiding is het vandaag dan zover. Het harmonieorkest begeleidt Frank in de grote zaal van de Agora, die de opera "Peer Gynt" verteld en zingt. De opera is speciaal door Frank bewerkt en daardoor geschikt voor kinderen.
  22 jun. Het harmonieorkest begeleid de jubileum uitvoering van balletschool Mireille Levie. Op 22 en 23 juni wordt het sprookje Alice in Wonderland uitgebeeld op het toneel van de grote zaal van de nieuwe Agora.
  10 nov. Ter voorbereiding op het concert van 25 november gaat het harmonieorkest op studieweekend. Op za. 10 en zo. 11 november wordt hard gewerkt in Stay Okay in Sneek om straks een klinkend concert te kunnen geven.
  25 nov. In de Agora verzorgt het harmonieorkest een interactief concert voor jong en oud. "Action Music Event" vindt plaats in een goed gevulde Van Wijnenzaal. Bij dit familieconcert kun je naast enkele pittige werken van het harmonieorkest, ook luisteren, meezingen en dansen onder leiding van Babette Labeij. Zij heeft een school voor zang en performance en is o.a. zangcoach bij Idols en jurylid bij "So you want to be a Popstar" Met twee van haar leerlingen zingt ze ook enkele bekende titels zoals Hey Jude van de Beatles, Hey Macarena, Fever van o.a. Peggy Lee en laat ze de zaal meezingen met stukken van Ja Zuster Nee Zuster.
  18 december Het opleidingsorkest verzorgt in de goed gevulde grote zaal van de Kubus een kerstuitvoering. Hier laten de leden de vorderingen van het afgelopen jaar horen. En vorderingen waren gemaak!! Het is een heus orkest geworden en dat terwijl de meesten slechts ruim een een jaar bezig zijn.

   

 • 2006

  9 apr. Concert van het harmonieorkest in de Kubus in het kader van het Cultureel Weekend NO-W-HERE. De solisten Valentina de Fost (zang) en Tom Goemans (marimba) stelen de show. 3 Danseressen van Balletschool Mireille Levie dansen het Sylvia-Ballet uit Cortège de Bacchus van Léo Delibes.
  29 apr. Op Koninginnedag verzorgt het harmonieorkest een concert in de hal van het ABC-complex. De Blaas.b.a.l.g. speelt traditiegetrouw in verzorgingstehuis "de Hoven" voor bewoner en familie.
  4 mei Het harmonieorkest verleent haar jaarlijkse medewerking aan de dodenherdenking in het stadspark.
  18 mei De Blaas.b.a.l.g. speelt bij de binnenkomst van de deelnemers aan de Avond-4-daagse in Lelystad.
  28 mei De Blaas.b.a.l.g. draagt, met 3 optredens van een half uur, muzikaal bij aan de eerste Dag van het (Stads)Park, die door de Gemeente werg georganiseerd.
  15 jun. De Blaas.b.a.l.g. speelt bij de binnenkomst van de deelnemers aan de Avond-4-daagse in Almere-Haven
  25 jun. Het harmonieorkest verzorgt een concert in het Nieuw Land Erfgoedcentrum tijdens het Hydron Waterfestival.
  1 jul. In Nieuw Land Erfgoedcentrum vind een workshop plaats ter afsluiting van het scholenproject ♫Met de Muziek Mee♫, met als doelstelling, het werven van nieuwe leerlingen. Er melden zich 13 deelnemers aan als lid.
  29 aug. Na een boottocht zorgt De Blaas.b.a.l.g voor een vrolijke noot bij aankomst in Lelystad-Haven. De boottocht is aan de senioren van Lelystad aangeboden door de Kiwanis-Club.
  4 nov. Studieweekend in Grou 4 en 5 november. Dit ter voorbereiding van het uitwisselingsconcert met de KLM-Harmonie op 18 november.
  18 nov. De Blaas.b.a.l.g. begeleidt St. Nicolaas als deze met de boot Bataviahaven binnenkomt.
  18 november Samen met de KLM-Harmonie wordt een schitterend dubbelconcert gegeven. De Kubus is goed bezet. We kijken met een goed gevoel terug op dit concert.

   

 • 2004 en 2005

  2005
  25 feb. Het Nieuw Land Erfgoedcentrum te Lelystad wordt geopend tijdens een prachtig spektakel door Poseidon himself, terzijde gestaan door ir. Lely. Een heel prominente rol bij deze happening was weggelegd voor gelegenheidsorkest de Blaas.b.a.l.g.
  25 feb. Het jaar begint in mineur. Op 25 februari 2005 overlijdt onze oprichter en erelid Andries Böhmer. Vlak voor het moment waarop "zijn" Tamboer en Muziekvereniging Lelystad zou worden omgedoopt tot Harmonieorkest Lelystad.
  19 mrt. Tijdens het goed bezochte voorjaarsconcert maakte voormalig burgemeester Chris Leeuwe van Lelystad de nieuwe naam van onze muziekvereniging bekend. Een naam, rechttoe en rechtaan, dus heel duidelijk: Harmonieorkest Lelystad. Het concert. met medewerking van zangeres Marietta Apres, vond plaats in de fraai versierde grote zaal van de Kubus.
  16 apr. Medewerking aan de HaFa-D-day in de spiksplinter nieuwe theaterzaal van de nieuwe Meerpaal te Dronten, ter gelegenheid van de uitreiken van de muziekdiplomas op muziekscholen van Lelystad en Dronten.
  30 apr. Het Koninginnedagconcert wordt om 13.00 uur geopend door het opleidingsorkest, gevolgd om 14.00 uur het harmonieorkest. Het concert vindt plaat aan het Dukaatplein, op het terras van Croissanterie La Fontaine. Een mooie locatie en het weer is goed.
  5 jul. Ter afsluiting van het muziekproject "Blazen op de Triangel" was er op basisschool De Triangel een afsluitend concertje m.m.v. de leerlingen die aan het project hadden deelgenomen.
  9 jul. Concert van opleidingsorkest en harmonie in de Bongerd. Dit concert vond plaats ter opluistering van gemeenteproject "Eten bij de Buren".
  8 okt. Uitwisselingsconcert met Fanfare St. Caecilia in Hoeven (NB)
  10 dec. Kerstconcert i.s.m. Gospelkoor Impact. Zangeres Valentina de Fost zong, begeleid door het harmonieorkest, het gevoelige Angel van Sarah McLachlan. Een volle zaal!
  2004
  1 mrt. Een grote vooruitgang voor de vereniging is dat de repetities vanaf januari 2004 plaats vinden in de grote zaal van het Centrum voor Kunst en Cultuur "De Kubus". Accoustisch een zeer aantrekkelijke ruimte om te repeteren. Toch wordt de gezelligheid die o.b.s. "De Vuurtoren" ook wel gemist.
  3 apr. Gewoon een voorjaarsconcert zoals bijna elk voorafgaand jaar rondom deze tijd. Op het programma staat o.a. de Armenian Dances van Alfred Reed. Misschien wel het technische hoogtepunt tot nu toe.
  11 sept. Een dubbelconcert samen met Philharmonie Gelre. Eerst op zaterdagavond in Wageningen. Op het programma stond als 'overdonderend' hoogtepunt de Grande Ouverture Solonelle 1812 van Tsjaikowsky samen met enkele levensechte kanonnen. De zondag daarop werd dit concert herhaald, nu op de Bataviawerf te Lelystad.
  30 september Hans Welle neemt als dirigent afscheid van het harmonieorkest. Hij wordt opgevolgd door Theo Bruijstens uit Purmerend. Zijn opleiding, met de hoofdvakken trompet en directie, heeft Theo met succes afgerond aan het conservatorium van Alkmaar. Naast Harmonieorkest Lelystad heeft Theo de leiding over nog twee orkesten in Noord-Holland en is hij docent en directeur van de Streekmuziekschool in De Rijp.
  Verder is Theo als gecommitteerde werkzaam bij Unisono voor het afnemen van muziekexamens.

   

 • 2002 en 2003

  2003
  1 dec In 2003 krijgt het harmonieorkest te maken met een behoorlijke groei in zowel muzikaliteit als bezetting. Langzamerhand begint de vereniging een regionale functie te krijgen. Ook uit andere plaatsen van Flevoland melden zich mensen aan als lid van TML. Het orkest begint "aanzien" te krijgen.
  Bij het opleidingsorkest blijft ondanks inspanningen van het bestuur de aanwas van nieuwe leerlingen uit.
  Het jaar wordt afgesloten met een schitterend kerstconcert in kerkcentrum Het Anker in samenwerking met Gospelkoor Impact uit Lelystad. Misschien wel voor het eerst in het bestaan van Muziekvereniging TML speelden we voor een uitverkochte zaal.
  30 apr Voor het eerst sinds enkele jaren is er een niet zo gunstige weersverwachting. Maar….. daar hebben we (met name Rien) iets op gevonden. Er wordt regen voorspeld maar gelukkig geen wind. Dus een afdak voor de regen en we zitten droog………. De Blaas.b.a.l.g. gaat na het optreden van het harmonieorkest weer naar de Hoven voor een oranjeconcertje.
   
  2002
  30 nov Het harmonieorkest neemt deel aan een KNFM-concours. In de afdeling Uitmuntendheid behaald het orkest tijdens de concertwedstrijd in Zaandam een fraaie 1e prijs met 81,84 punten. TML was hiermee een van de zeer weinige deelnemers die een eerste prijs toebedeeld kregen. Kortom, het harmonieorkest ligt op koers.
        1 jan Het jaar 2002 zal in de TML-geschiedenis bekend blijven als het jaar waarin het gelegenheidsorkest de Blaasb.a.l.g. is opgericht. Voor sommige TML-muzikanten is het spelen in het harmonieorkest (en daarnaast soms ook nog in het het opleidingsorkest) niet genoeg. Er ontstaat een orkestje dat geen dweilorkest of boerenkapel is, maar een ensemble dat een grote varieteit aan muzieksoorten op het repertoir heeft en op zal treden Bij Alle Leuke Gelegenhede. Vandaar de naam Blaasb.a.l.g!
  Bij het harmonieorkest is een duidelijk merkbare opgaande lijn te ontdekken. Delen uit de Symphony nr. 1 "The Lord of the Rings" komen op de lessenaar en worden zeer muzikaal uitgevoerd.
  Bij het opleidingsorkest is een teruggang in de groei van het aantal leerlingen te bespeuren, ondanks de pogingen van vorig jaar (het schoenlproject) het tij te keren.
   

   

 • 2000 en 2001

  2001
  3 nov Op 3 november geeft het harmonieorkest tweemaal een gezinsconcert. Dit concert stond geheel in het teken van de jeugd. Zo werd bijvoorbeeld het Standvastige Tinnen Soldaatje uitgevoerd, alsmede de Kindersymfonie. Het Soldaatje werd ondersteund door leden van de Flevolandse Theatervereniging JTL en Wim Bok (verteller). In de Kindersymfonie speelden een grote groep basisschool-leerlingen mee met allerlei speelgoedinstrumenten. Een zeer geslaagd project.
  17 okt Op 17 oktober komt kroonprins Willem-Allexander zijn verloofde Máxima in Lelystad voorstellen. Het harmonieorkest is hierbij uiteraard aanwezig. Voor de orkestleden een gedenkwaardig optreden bij prachtig weer.
  7 apr Het eerste volledig door Hans Welle ingestudeerde concert. Het harmonieorkest heeft er zin in. Stukken van het niveau als Slavia en El Camino Real stonden nog niet eerder op het programma. Verder een gewoon seizoen tot de vakantie.
   
   
  2000
  18 nov In de Kubus te Lelystad vindt de jubileumuitvoering t.g.v. het 30-jarig bestaan van TML plaats met medewerking van de musicalzangeres Annemieke van der Ploeg. Een zeer goed geslaagde uitvoering en dus een enthousiast publiek.
  5 sep Het bestuur is geslaagd in haar zoektocht naar een dirigent voor het harmonieorkest. Hans Welle uit Almere zal in principe het orkest leiden tot de a.s. jubileumuitvoering in november. Halverwege deze periode zou een evaluatie plaatsvinden over deze verbintenis, waarna een beslissing zou volgen over het al of niet voortzetten ervan.
  Gelukkig waren beide partijen het er over eens. Hans Welle en het TML-orkest zien wel wat in elkaar en gaan gezamenlijk verder. Hoera!
  13 jun Vlak voor de vakantie geeft Erik Waerts te kennen wegens werkzaamheden en problemen met de reisafstand te moeten stoppen als dirigent bij TML. Het bestuur moet als een speer aan de gang om op korte termijn een vervanger te vinden, zodat na de vakantie de boel gewoon door kan blijven draaien.
  27 mei Het tweede Flevolands Festival voor Blaasorkesten wordt gehouden in het Muzisch Centrum te Emmeloord met o.a. weer de deelname van het harmonieorkest en het opleidingsorkest van TML.
  10 mrt Na een lange tijd van voorbereiding doet het harmonieorkest mee aan het muziektheater Steen in de Kubus te Lelystad. Deze oorspronkelijke productie, gemaakt t.g.v. het vijfjarig bestaan van het Centrum Amateurkunst Flevoland, komt uit de kokers van componist Jetse Bremer en tekstschrijver Dick van den Heuvel. Samen met een koor en acteurs worden er vier uitvoeringen gegeven voor vier zeer enthousiaste volle zalen.
   

   

 • 1997 t/m 1999

  1999
  30 okt    Samen met het opleidingsorkest gaat de harmonie op weg naar de Lawei te Drachten om deel te nemen aan het KNFM-festival.
  16 mei Het harmonieorkest geeft in het gebouw Ölandhorst te Lelystad twee concerten achter elkaar i.v.m. Memorial Day. Dit zijn concerten voor mensen die het jaar daarvoor hier een famililid of een andere geliefde hebben laten cremeren. Een buitengewoon mooie belevenis.
   
  1998
  28 nov Het harmonieorkest neemt weer eens deel aan een KNFM-concertconcours. In Huizen, onder leiding van Erik Waerts haalt het orkest in de afdeling Uitmuntendheid een mooie eerste prijs van 81,11 punten.
  13 juni Zowel het harmonieorkest als het opleidingsorkest nemen deel aan het allereerste Flevolands Festival voor Blaasorkesten dat deze maal gehouden wordt in de Kubus te Lelystad.
  18 apr Zoals gebruikelijk op deze tijd van het jaar geeft TML weer haar jaarlijkse uitvoering.
   
  1997
  19 apr.    Weer een jaarlijkse uitvoering van de gehele vereniging. Nog even onder leiding van Anita Koopman. In mei zal Erik Waerts uit Lisse het stokje overnemen.
  1 jan Het harmonieorkest neemt na korte tijd in goede harmonie afscheid van dirigent Rob Vlam. Beide partijen lijken elkaar niet echt aan te voelen. Kan gebeuren. Anita Koopman leidt zolang het orkest, in afwachting van het moment waarop de nieuwe dirigent kan beginnen.
   

   

 • 1992 t/m 1996

  1996
  16 nov. De harmonie neemt deel aan het West Friesland Muziek Festival en behaald een redelijke waardering van de jury.
   
  1995
  31 dec. Rob Vlam wordt gekozen tot nieuwe dirigent van het harmonieorkest.
  30 nov. Het opleidingsorkest neemt deel aan jeugdfestival van de KNF in Eibergen en behaald daar het hoogste puntenaantal van het gehele festival. Een prachtig resultaat, m.n. voor de dirigente Anita Koopman.
  23 sept De hele TML trekt naar Elst om een jubileumweekend door te brengen in de jeugdherberg aldaar. In Elst hebben ze het er nog steeds wel eens over.
  12 apr Het harmonieorkest speelt bij de openingsreceptie van de expositie Noodlot. Deze gaf een beeld gaf van de luchtoorlog 1940-1945 en met name de rol van het IJsselmeergebied hierin.
  8 april t.g.v. het 25-jarig bestaan van TML wordt er in de tennishal De Meent in Lelystad een groots concert gegeven, voorafgegaan door een receptie en een feestelijke middag, gecombineerd met een reunie van zeer vele oud TML-ers. Bij deze gelegenheid krijgt TML een echte beschermheer in de persoon van mr. C.W.J. Okkerse.
  1994
  26 nov. Het harmonieorkest gaat weer op concours. In Winterswijk behaalt het orkest in de afdeling uitmuntendheid met 289,5 punten een eerste prijs.
  9 april de TML houdt een rommelmarkt bij het repetitielokaal. De eerste uit een jaarlijkse traditie?
   
  1993
  10 juli o.l.v. Marten van der Wal neemt het harmonieorkest in Kerkrade deel aan het Wereld Muziek Concours. Na een onrustige nacht in Wijlre neemt het orkest plaats op het podium in de Rhodahal en speelt na het inspeelwerk "Classical Canon" de te beoordelen werken "Visions of Flight" en "Suite on Greek Love Songs". Deze stukken uit de derde divisie worden door de juryleden Pierre Kuijpers, Andre Waignein en Jean Claessens gewaardeerd met 290,5 punten, oftewel een eerste prijs!
  31 jan. De plaatsellijke bladen koppen: "TML naar Wereld Muziek Concours".
  1992
  31 okt. solistenconcours in de Dukdalf. Het B-orkest treedt ook op.
  11 sept. TML verwelkomt de ouderen die die dag een bootocht hebben gemaakt. Georganiseerd door de Kiwanisclub
  4 juni inhalen avond 4-daagse in Almere
  21 mei Inhalen avond 4-daagse in Lelystad
  5 mei TML en Terra Nova verzorgen een bevrijdingsconcert in de Kubus. De opbrengst van € 900 gaat naar Medisch-kinderdagverblijf "De Schelp"
  4 mei bijdrage door TML aan de dodenherdinking in het stadspark
  14 maart Concert in de Kubus door het A-orkest en het B-orkest onder leiding van Marten v/d Wal en de Malletband onder leiding van Anneke Vonno.

   

 • 1987 t/m 1991

  1991
  2 november '91 Het harmonieorkest flikt het hem weer. Tijdens het concertconcours te Windesheim/Zwolle behaalt zij met 300 punten een eerste prijs met promotie naar de afdeling uitmuntendheid.
  2 juni '91 De drumband, inmiddels omgevormd naar een malletband, heeft tijdens het podiumconcours te Harderberg een eerste prijs gekregen voor haar optreden. Vanuit de introductie-divisie naar de tweede divisie.
  28 februari '91 Het harmonieorkest krijgt een nieuwe dirigent. Hennie Canrinus verlaat TML in goede harmonie, en geeft de dirigeerstok over aan Marten van der Wal.
  1990
  10 november '90 TML organiseert weer eens een concertconcours in de Agora te Lelystad. Ditmaal t.g.v. haar twintig-jarig jubileum.
  1989
  27 mei '89 Het harmonieorkest fungeert in Elburg als proef-orkest bij de afsluitende dag van de door SAMO-Gelderland georganiseerde cursus voor assistent-dirigenten.
   
  1988
  17 december '88 Weer een hoogtepunt voor het harmonieorkest. Op uitnodiging van de personeelsvereniging van de PGEM geeft het orkest samen met het Lelystadse koor Terra Nova een kerstconcert in Musis Sacrum in Arnhem.
  12 november '88 De harmonie neemt deel aan een concertconcours in Zaandam. Met 288 punten wordt een fraaie eerste prijs behaald met promotie naar de eerste afdeling.
  26 maart '88 Het harmonie treedt op als begeleidingsorkest bij het Rabofestival te Opmeer. Al eerder deden veel TML-ers mee met eerdere van deze festivo. Nu was de eer om als begeleidingsorkest op te treden weggelegd voor het hele orkest. Het was een genot om onder leiding van Piebe Bakker dit te mogen meemaken.
  1987
  10 oktober '87 10 majorettes nemen deel aan het 18e SDM-Topconcours te Barneveld. Ze lieten voortreffelijk werk zien, en kregen voor hun oefening 301,5 punten, en werden hiermee tweede.
   

   

 • 1983 t/m 1986

  1986
  15 november '86 Het harmonieorkest is duidelijk op weg naar boven. In Zaandam behaalde het orkest een eerste prijs met 292 punten en staat daarmee met één been in de eerste afdeling.
  15 augustus '86 Het Lelystadsdagblad maakt melding van het feit dat TML is getroffen door waterschade. De kelderruimte van de Zuiderzeeschool (opslagplaats van TML) was namelijk onder gelopen. Er heeft maar liefst anderhalve meter water gestaan.
  31 mei '86 De majorettes doen met zeer veel succes mee aan diverse twirlwedstrijden. Voor een aantal onder hen levert dit deelname op aan de nationale twirlwedstrijden.
  1985
  8 juni '85 Een kentering doet zich voor bij de resultaten die de drumband en de majorettes behalen op concoursen. Tijdens het concours te Huizen behaalt de drumband in de sektie A een derde prijs met slechts 240,5 punten. In de sektie E gaat het iets beter en behaalt zij een tweede prijs met 261 punten. De minirettes doen het een stuk beter met een eerste prijs met 289,5 punten, terwijl de majorettes een fraaie eerste prijs behalen met 306 punten en promotie naar de eerste divisie.
  1984
  3 november '84 Gelukkig is de harmonie ook weer op de weg terug. Met 295 punten behaalt zij een eerste prijs met promotie naar de tweede afdeling tijdens een concours in Hoogeveen.
  23 juni '84 De succesreeks van de drumband en majorettes op het gebied van concoursdeelname zet zich voort. Te Huizen behaald de drumband een eerste prijs met 288 punten in de tweede divisie, de minirettes behalen een eerste prijs met 295,5 punten en promotie naar de tweede divisie. De majorettes behalen een eerste prijs met 296,5 punten.
     
  1983
  30 september '83 De majorettes nemen in diverse formaties deel aan twirl-wedstrijden met veel succes. (Het einde van de majorettes?)
  16 september '83 Met de nieuwe dirigent mevr. Hennie Canrinus neemt het harmonieorkest deel aan de "Last night of the proms" in de Agora t.g.v. de Britse week in Lelystad.
  18 juni '83 Weer organiseert TML een concertconcours in de Agora te Lelystad met een inschrijving van twaalf orkesten uit alle afdelingen.

   

 • 1979 t/m 1982

  1982
  23 oktober '82 De harmonie probeert het kunststukje van de drumband en majorettes van eerder dit jaar te herhalen, en neemt deel aan concertwedstrijden te Twello. Het resultaat is echter maar een magere tweede prijs met 252,5 punten.
  19 juni '82 Zowel de majorettes als de drumband zijn succesvol tijdens een concours in Druten. De majorettes behalen een eerste prijs met 307 punten met promotie naar de tweede divisie (dit leverde de majorettes aan het eind van 1982 een ere-diploma van de KNF op omdat zij over dit jaar van alle gehouden wedstrijden het hoogste aantal punten behaalden), en de drumband een eerste prijs met 294 punten, eveneens met promotie naar de tweede divisie.
  20 maart '82 Samen met het Christelijk gemengd zangkoor Terra Nova geeft het harmonnieorkest een concert in de Ontmoetingskerk.
   
  1981
  31 oktober '81 De harmonie neemt deel aan concertwedstrijden te Assen. In de tweede afdeling behaalt zij een derde prijs met slechts 247 punten. Dit betekent degradatie naar de derde afdeling.
  13 juni '81 Zowel de drumband als de majortettes van TML doen mee aan het Mars-, Drum- en Showconcours te Apeldoorn. De drumband behaalde in de derde divisie een tweede prijs met 271,5 punten, de majorettes in de introductiedivisie een eerste prijs met 289 punten.
     
  1980
  29 april '80 Als afsluiting van de feestmaand wordt er op het Zuiderwagenplein een taptoe gehouden.
  19 april '80 T.g.v. ditzelfde feit organiseert TML een nationaal Jeugdfestival in Lelystad.
  12 april '80 Tijdens een feestavond t.g.v. de viering van haar tweede lustrum in café-restaurant de Meerkoet (inmiddels afgebroken) krijgt TML een echt vaandel.
         
  1979
  2 maart '79 2 maart, de gehele vereniging showt voor het eerst haar nieuwe uniformen tijdens de jaarlijkse uitvoering in de Agora.