• 2017
  2017    
  10 jan. In de Kubus vindt traditiegetrouw de nieuwjaarsbijeenkomst plaats. Aan de leden die eind 2016 het HaFaBra-examen hebben gedaan, worden de diploma’s uitgereikt. Aandacht gaat ook uit naar de jubilarissen. Irma Dessé-Jansma was 25 jaar muzikant, Martin Jacobs 40 muzikant en lid van HL en Adrie Holstege-Berk zelfs 50 jaar muzikant! Zij worden door Chris Timmer, voorzitter van de MBGF (MuziekBond Gelderland Flevoland) gehuldigd. Speciale aandacht wordt geschoken aan Martin Jacobs. Hij wordt voor zijn jarenlange inzet voor de vereniging tot erelid benoemd.
  29 jan. In de hal van de Flevormeerbibliotheek vindt het meespeelconcert plaats. Iedereen van beginnend- tot gevorderd muzikant kan meerepeteren voor een gezamenlijk slotconcert.
    4 mei Het harmonieorkest verzorgt de muziek bij de herdenking, Mariska, Marco en Marcel begeleiden de stille tocht op omfloerste trom en Inge luidt op trompet, met de taptoe de 2 minuten stilte in.
    5 mei De leden van de “De Blaagsbalg” verwelkomen de lopers die deel hebben genomen aan de Vredesloop.
  17 juni Workshop ”Met de Muziek Mee” voor kinderen van 8 – 13 jaar in de SGL. Kinderen leren in één middag een instrument zodanig bespelen dat ze aan het eind van de workshop mee kunnen spelen in het orkest.
  25 juni Harmonie- en opleidingsorkest verzorgen een  inloopconcert op het terras van Haddock Watersport te Almere. Het bleef (bijna) droog, en het gewenste zonnetje bleef verscholen achter de wolken. Door deze weersomstandigheden bleef het bezoekersaantal vrij laag. Toch was het een leuk concert.
  16 sept In de Van Wijnenzaal van de Agora treedt het harmonieorkest op in het kader van LelystART
   
 • 2016
  2016   
     
  5 jan In de kantine van de Kubus wordt eerst gezamenlijk gerepeteerd. Daarna is de nieuwjaarsbijeenkomst. De jubilarissen, Frans Goedheer en Adri van de Wetering,  worden gehuldigd. Ze waren in 2015 resp. 12½ en 40 jaar uitvoerend muzikant.
  28 jan Een combi van opleidings- en harmonieorkest ondersteunt de deelnemers aan “Lelystad vol Muziek” in de Kubus.
  1-19 feb Voor de 11de keer ♫Met de Muziek Mee♫. Leden laten kinderen van basisscholen kennis maken met instrumenten die in het harmonieorkest voorkomen.
  13 mrt Koffieconcert in de Kubus. De stukken worden door de leden aangekondigd.
  15 mrt Het opleidingsorkest verleent muzikale ondersteuning aan de Oriëntatieklas van Kubus
  19 mrt De workshop in de S.G.L. van ♫Met de Muziek Mee♫
  21 mrt Voorjaars ALV
  4 mei Dodenherdenking in het Stadspark met medewerking van tamboers en harmonieorkest.
  5 mei Deelnemers aan de Vredesloop worden muzikaal verwelkomd door een groepje HL-muzikanten.
  28 mei Concert t.g.v. de opening van de Week van de AmateurKunst (WAK)
  5 jun Concert door opleidings- en harmonieorkest. Locatie Palazzo
  3 sep Het harmonieorkest treedt op bij de Warandedag in de Warande.
  17 sep Concert(je) in de Van Wijnenzaal van de Agora door het harmonieorkest.
  12 nov Het harmonieorkest, Flevolandse Theatervereniging JTL en Reflex Ballet- en Dansstudio Lelystad verzorgen een middag- en avondvoorstelling in theater de Agora, met muziek, theater en dans uit bekende en minder bekende musicals.
  23 dec Het harmonieorkest, versterkt met leden van het opleidingsorkest, verzorgt een concert in kerstsfeer voor bewoners en familie van woonzorgcentrum De Hanzeborg.

   

 • 2015
  2015  
    6 jan. De traditionele nieuwjaarsbijeenkomst vindt plaats in de kantine van de Kubus.
  Alle leden repeteren eerst gezamenlijk van 19 tot 20 uur in één samengesteld orkest .
  26 jan- 13 feb Diverse scholen worden bezocht in het kader van het project ♫Met de Muziek Mee♫. De leerlingen maken kennis met de instrumenten die in een harmonieorkest voorkomen en studeren op eenvoudige blaas- slaginstrumenten een simpel muziekstukje in.
  7 mrt De workshop n.a.v. de bezoeken aan de scholen van het projekt ♫Met de Muziek Mee♫ trekt ruim 60 kinderen naar de S.G.L.
  16 mrt De voorjaarseditie van de algemene ledenvergadering vindt plaats.
  4 mei In het Stadspark vindt de dodenherdenking plaats. Tamboers en het harmonieorkest verlenen hun medewerking.
  5 mei Een groep muzikanten uit het harmonieorkest verwelkt met vrolijke muziek de lopers van de Vredesloop
  30 mei Het harmonieorkest verzorgt een optreden ter gelegenheid van de “Week van de AmateurKunst”
  12 sep Het harmonieorkest laat van zich horen tijdens LelystART.
  26 sep Het harmonieorkest treedt op tijdens de viering van 35 jaar Lelystad Gemeente.
  16 nov Najaars Ledenvergadering
  25 dec Groep blazers wekt de bewoners van De Hoven met kerstmuziek.
 • 2014
    7 jan. De traditionele nieuwjaarsbijeenkomst vindt plaats in de kantine van de Kubus.
  Alle leden repeteren gezamenlijk van 19 tot 20 uur in één groot orkest .
  Rien de Kloet en Marianne Kramer zijn 12½ jaar lid en Sarina Kruijt-Van Loon 25 jaar lid van de vereniging. Ze worden daarvoor gehuldigd.
   8 feb.          Harmonieorkest Lelystad is één van de 8 amateurvereningingen van Lelystad die genomineerd zijn voor de Amateurkunstprijs Lelystad 2013. HL nomineerde zich met het Fifty/Fifty concert op 7 april 2013. Een concert waarbij het harmonieorkest en het opleidingsorkest een evenredig aandeel in het concert hebben.  En de winnaar is: Harmonieorkest Lelystad.
  22 apr. Het opleidingsorkest ontvangt de orientatieklas van de Kubus en laat ze kennis maken met muziek en instrumenten van een harmonieorkest.
  4 mei   Het harmonieorkest, 3 tamboers en de “hoornblazer” geven hun medewerking aan de dodenherdenking.
  16 mei Deze zomer heeft het harmonieorkest muziek gemaakt bij de opening van het nieuwe kantoor van Okkerse & Schop Advocaten in de Gordiaan. Naar aanleiding van dit leuke optreden hebben we op vrijdag 21 december een cheque ontvangen. Onze penningmeester was hiervoor ter plaatse.

  cheque

  Voor het hele verhaal volg deze link.

  24 mei Harmonieorkest Lelystad en Popkoor Expression verzorgen samen een concert onder de naam Harmony joins expression. Voor een goed gevulde Scarletzaal in de Agora brengen ze samen maar ook afzonderijk de meest uiteenlopende popsongs ten gehore.
  24 jun Na het HaFaBra-theorie-examen op 13 mei en de praktijkexamens op 21 juni, worden in de Grote zaal van de Kubus de diploma’s uitgereikt aan de geslaagden door Mathijs Broers van de Kubus.
   20 dec                                          

  “KERST VOOR IEDEREEN” was fantastisch!

  001s-1-1024x519

  Klik op de foto voor een grotere afbeelding..  
  Zie voor meer informatie https://www.kersthl.nl

   

   

   

  Horselenberg-Sparreboom-kerst De middaguitvoering werd geopend door burgemeester Horselenberg, samen met wethouder Sparreboom.

  Ook op de website van de gemeente werd aandacht geschonken aan ons project. 

  Voor een kijkje op de betreffende pagina klik dan op deze link.

  Klik hier voor een aardig artikel uit de internet-uitgave van de FlevoPost.
     Foto’s van: Patricia Pietersen photography   

 • 2013
    8 jan. De traditionele nieuwjaarsbijeenkomst vindt plaats in de kantine van de Kubus.
  Eerst repeteren alle leden die voor kortere of langere tijd een instrument bespelen, gezamenlijk in één groot harmonieorkest van 19 tot 20 uur.
  Tijdens de receptie die daarop volgt worden Henriet Planjer en Anita Koopman gehuldigd voor hun twaalf en een half jarig lidmaatschap van de vereniging.
    2 apr. Een gezamenlijk concert van Muziegroep Flevum en het opleidings- en harmonieorkest van HL. Dit t.g.v. het afscheid van Jan van Heerde als dirigent van Flevum, die 25 jaar de Muziekgroep Flevum heeft geleid. Het concert vindt plaats in een volle Ontmoetingskerk.
    7 apr. In de Kubus vindt het voorjaarsconcert plaats onder de naam 50/50 concert. Voor de pauze het opleidingsorkest en na de pauze het harmonieorkest voor een redelijk gevulde zaal.
  16 apr. De orientatieklas van de Kubus komt op bezoek bij HL. Dit maal begeleidt het opleidingsorkest de kinderen van de orientatieklas.
    4 mei          HL verleent met het harmonieorkest, 3 tamboers en een hoornblazer haar medewerking aan de jaarlijkse dodenherdenking in het stadspark.
    5 mei Een groep leden speelt bij de binnenkomst van de deelnemers aan de bevrijdingsloop en bij het onsteken van het bevrijdingsvuur door burgemeester Horselenberg.
  25 mei Het harmonieorkest opent in het Stadhuis van Lelystad, samen met 4 koren en een balletgroep van de Kubus de WAK. (Week van AmateurKunst) Hierna levert HL een eigen bijdrage.
    1 jun. Het jaarlijks terugkerende (scholen)project ♫Met de Muzie Mee♫ wordt, gelijktijdig met de slotdag van de WAK, afgesloten met de Workshop in de SGL. Hier aan nemen plm. 40 kinderen.
  18 jun. In de grote zaal van de Kubus vindt de diplomauitreiking plaats aan de 16 deelnemers aan het HaFaBra examen. Allen geslaagd!
  28 en 29 jun. Op vrijdagavond, zaterdagmiddag en zaterdagavond vindt, voor 3 maal een bijna uitverkochte Scarletzaal (750 stoelen) van de Agora de zeer geslaagde productie “In the Game” plaats van Dans- en Balletstudio Reflex. Het harmonieorkest neemt een groot deel van de muzikale ondersteuning voor haar rekening.
  26 okt. Het harmonieorkest neem deel aan een HaFaBra-festival te Uddel. Dit ter voorbereiding op de concoursdeelname in november.
  15 nov. In het weekend van za. 15 t/m zo. 17 november vindt er een studieweekend plaats in Egmond binnen. Ook ter voorbereiding op het concours.
  30 nov. Er wordt deelgenomen aan een CBOW-concours te Zutphen. Op eigen kracht en met een flink aantal jeugdleden is een tweede prijs in de 3e divisie een goede weergave van niveau waarop het harmonieorkest zich momenteel bevindt.
  14 dec Het opleidingsorkest komt heel goed voor de dag tijdens een HaFaBra-festival voor opleidingsorkesten in Opperdoes.

   

 • 2012
  10 jan. In de kantine van de Kubus houdt HL haar traditionele nieuwjaarsbijeenkomst.
  De jubilarissen van 2011, Henriët, Inge en Marco worden gehuldigd.
  24 mrt. Studiedag voor het harmonieorkest in o.b.s. de Vuurtoren
  21 apr. Concert met als  thema “Filmmuziek door de jaren heen” in de ontmoetingskerk. Harmonie- en opleidingsorkest laten van zich horen.Calvin van der Stel zingt “Ik voel me zo verdomd alleen” uit Siska de Rat, met begeleiding van het harmonieorkest.
  4 mei HL verleent medewerking aan de dodenherdenking in het Stadspark.
  5 mei De Blaas.b.a.l.g. zorgt voor een vrolijke noot bij de binnenkomst van de deelnemers aan de Bevrijdingsvuur-estafette, die startte in Wageningen.
  2 jun. Het harmonieorkest neemt deel aan opening van de week van amateurkunst (WAK) met 2 concerten in de stad en de begeleiding van de deelnemende koren tijdens de slotmanifestatie op het stadhuisplein waarin een flashmob is opgenomen.
  19 jun. Afsluiting project “Wind door Flevoland”. Harmonie- en opleidingsorkest begeleiden leerlingen van obs Het Schrijverke, waar het project heeft gelopen.
   7 jul. In ScholenGemeenschap Lelystad vind de afsluitende workshop van het (scholen)project ♫Met de Muziek Mee♫ plaats. Maar liefst 60 kinderen van diverse basisscholen in Lelystad namen er aan deel.
  10 jul. Seizoenafsluiting voor dirigent en leden in het gebouw van Scouting Bramzijger. Activiteiten: Jeu de Boules en Klootschieten met aanvullend een Mexicaanse maaltijd. (zie fotoalbum)
  15 sep. Het harmonieorkest neemt deel aan LelystART met een concert in de Van Wijnenzaal van de Agora.
  10 nov Het harmonieorkest neemt deel aan het eerste Flevoland Festival HaFaBra in Zeewolde. Er doen 8 van de 10 Flevolandse verenigingen mee,
  17 nov Een concert in de Scarletzaal van het Agoratheater van het harmonieorkest van HL en Oratoriumvereniging Stella Maris. In het ruim 40-jarig bestaan van beide verenigingen is dit het eerste gezamenlijke optreden.
  9 dec  Het HL-harmonieorkest en het NS-harmonieorkest geven een gezamenlijk concert (voor de pauze HL, na de pauze NS) ter gelegenheid van de opening van de Hanzelijn
               
 • 2011
   4  jan. Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst worden Cees Basemans en Rien de Kloet gehuldigd. 
  Sinterklaas overhandigd een cheque ter waarde van € 300, ter versterking van de verenigingskas.
  14 mrt. Op de Algemene LedenVergadering wordt, na jaren van een klein of onvolledig bestuur, een bestuur gekozen dat uit 7 leden bestaat.
  Wat een luxe! .
  2 apr. In de ontmoetingskerk in Lelystad vindt het voorjaarsconcert plaats onder de naam “Harmonieorkest Lelystad Gaat Solo”. 
  4 mei Het harmonieorkest, Inge voor de taptoe en drie tamboers verlenen, zoals ieder jaar, hun medewerking aan de dodenherdenking in het Sttadspark.
  14 mei De workshop ter afsluiting van het ZESDE scholenproject vind plaats in het Nieuw Land museum. 31 Kinderen van verschillende basisscholen nemen hieraan deel.
  31 mei In de Agora vindt de afsluiting van het scholenproject van de Kubus “Fraai Lawaai” plaats. Harmonieorkest Lelystad is gevraagd de leerlingen muzikaal bij te staan. 
  18 jun. Het harmonieorkest verzorgt vanaf 10 uur een feestelijk concert in de centrale hal van gerenoveerde Stadhuis.
   5  jul. Het opleidingsorkest verzorgt een concert in verzorgingshuis Laerstate. De bewoners en familie genieten zichtbaar.
  17 september Het harmonieorkest presenteert zich aan de bevolking op LelyStart, de opening van het culturele seizoen van Lelystad.

   

 • 2010
  1   jan. Dethmer Jan van Heerde is de nieuwe dirigent van Harmonieorkest Lelystad. Dethmer Jan volgt Theo Bruijstens op als dirigint van het opleidings- en harmonieorkest van HL.
  15 mrt. Algemene Voorjaars LedeVergadering
  18 apr. Dethmer Jan van Heerde en het harmonieorkest verzorgen zondagmiddagconcert met de titel “Hooggeëerd Publiek” in de Van Wijnenzaal van het Agoratheater.
  4  mei Het harmonieorkest, de hoornblazer en drie tamboers verlenen, verlenen zoals ieder jaar, hun medewerking aan de dodenherdenking in het Stadspark.
  21 aug. Het harmonieorkest neemt deel aan UITGAST, de opening van het culturele seizoen 2010/2011 in het Natuurpark Lelystad.
  18 sep. Het harmonieorkest treedt op in de Van Wijnenzaal van de Agora in het kader van LelyStart festival.
  14 november Het jubileumconcert t.g.v. het 40-jarig bestaan van de vereniging vindt plaats in een uitverkochtte Van Wijnenzaal van de Agora.
  De beginnersgroep, het opleidingsorkest en het harmonieorkest onder leiding van Dethmer Jan van Heerde presenteren zich. 

   

 • 2009
  6  jan. Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst wordt Yvonne ten Hag gehuldigd t.g.v. haar 25-jarig jubileum. Theo Bruijstens krijgt voor zijn extra inzet over het afgelopen jaar een envelop met inhoud. Sinterklaas overhandigde de vereniging de opbrengst van zijn bezoeken aan diverse kinderen, tgv zijn verjaardag.
  31 jan. Harmonie Eendracht uit Dronten organiseert een Play-in.
  Ruim 20 leden van HL doen mee.
  4 mei Het harmonieorkest verleent haar medewerking aan de herdenking van oorlogsslachtoffer in het Stadspark.
  9 mei Windkracht 100 vind plaats met als ondertitel “blazen door de eeuwen heen” in een uitverkochte Van Wijnenzaal van de Agora in Lelystad.
  12 jun. Muzikaal begeleid door De Blaas.b.a.l.g. wordt aan Fred Veneman het erelidmaatschap van de vereniging aangeboden.
  13 jun Het 4e scholenproject “Met de Muziek Mee”  in Nieuw Land Museum.
  34 Leerlingen van groep 5 en 6 van diverse basisscholen nemen er aan deel.
  12 sep. Het harmonieorkest levert een bijdrage aan het Ramadanfestival dat plaatsvindt in de Agora.
  19 sep. Harmonieorkest Lelystad organiseert, in het kader van LelyStart, een Play-in voor iedereen die belangstelling heeft. Voorwaarde is dat de deelnemers ongeveer 2 jaar les hebben. Er melden zich plm. 20 mensen voor de play-in.
  31 okt. Op zaterdag en zondag is er een studieweekend in Partycentrum De Voorst in het Voorsterbos.
  29 november Magisch Muzikaal Matinee. Gratis concert in de Kubus..
  Goochelaar Magic Makowski goochelt de muziekstukken aan elkaar.
  Het is het laatste concert onder leiding van Theo Bruijstens.
 • 2008
  8  jan. Nieuwjaarsbijeenkomst voor leden en belangstellenden in de Kubus, voorafgaand aan de repetitie van het harmonieorkest.
  8 mrt. De Kubus organiseert i.s.m. Harmonieorkest Lelystad een Play-in onder het motto “Spelen in een harmonieorkest”. De Play-in is voor leerlingen van HL en de Kubus en voor (beginnende) muziekbeoefenaars van buitenaf. In de ochtend zijn er sectierepetities onder leiding van docenten van de Kubus. de middag wordt gebruikt voor orkestrepetitie, dan zijn ook de leden van het harmonieorkest aangeschoven.
  De dag wordt afgesloten met een concert voor familie, vrienden en overige belangstellenden.
  12 mrt. Enige tijd vóór de Algemene Leden-Vergadering hebben zich Peter Koelman (kandidaat voorzitter) en YunXia Li (kandidaat penningmeester) gemeld. Tijdens de ALV worden ze in functie gekozen. Ook worden 2 jubilarissen gehuldigd. Tineke van Unen en Sjaak Versluys musiceren beide 40 jaar. Kirsten van Valkenburg is afwezig maar krijgt op een ander moment haar speldje en diploma vanwege 25 jaar musiceren.
  8 apr. Harmonieorkest en de Kubus organiseren voor de leerlingen van de orientatieklas (4-6 jaar) van de Kubus en overige belangstellenden van 18.30 tot 19.30 uur onder het motto “Meespelen met een harmonieorkest” een leer en doe-avond.
  De kinderen leren wat een harmonieorkest is, wat voor instrumenten voorkomen en doen actief met een aantal muziekstukjes.
  Dat meedoen houdt in, stampen, klappen, gillen etc. in bepaalde maten van het stuk, (leren gezamenlijk te beginnen en stoppen) en op bepaalde momenten meespelen op een eenvoudig instrumentje (tamboerijn, fluitje, sambaballen etc) Een geslaagd evenement.
  4 mei Dit jaar valt de dodenherdenking op zondag en in de vakantie. Toch kan het harmonieorkest met een goede bezetting de herdenking muzikaal begeleiden.
  Nadat Chris Roovers jaren de Last Post heeft geblazen, neemt Arnoud Hensen het dit jaar van hem over. Arnoud laat een krachtige en prachtige Taptoe horen, behorende bij de herdenking van slachtoffers van oorlogsgeweld. Klasse!
  31 mei Voor de 3e keer is er de workshop van het project “Met de Muziek Mee”. Ook nu zijn we weer te gast in Nieuw Land Museum te Lelystad.
  Een recordaantal van maar liefst 55 deelnemers van groep 5 en 6 van enkele basisscholen neemt deel aan de workshop. Vorig jaar meldden zich 5 nieuwe leden bij een deelname van 35 kinderen.
  En hoe onvoorspelbaar kan iets zijn?
  Slechts 3 deelnemers melden zich dit keer.
  16 mei In een meer dan uitverkochte Van Wijnenzaal van de Agora vindt “Musical & Meer” plaats. Het harmonieorkest en 6 zangers en zangeressen van de Frank Sanders Musical Akademie brengen een avondvullend programma dat hoofdzakelijk in het teken staat van de musical. The Panthom of the Opera, Chess, The Wizz, Aïda en andere werken zoals De Zee, A brand new day, With every breath I take zijn te beluisteren. Het publiek beloont na afloop de dirigent, het orkest en de zangers/zangeressen met een lang en ovationeel applaus.
  11 okt. Op 11 en 12 oktober bereid het harmonieorkest op het Buitengoed Fredeshiem nabij Steenwijk zich voor op het concours. Op deze perfecte locatie werd hard gestudeerd op de concourswerken, maar er was ook ruim tijd voor ontspanning. Kortom, een goed georganiseerd studieweekend en mede daardoor zeer geslaagd.
  2 nov. Een koffieconcert in de Kubus door het harmonieorkest. De toegang is gratis. Doel van het concert is het publiek, dat in grote getale de weg naar de Kubus heeft gevonden, te laten horen hoe de concourswerken “in de vingers zitten”. Er werden tevens enkele populaire stukken ten gehore gebracht. Er mag teruggekeken worden op een geslaagd Try-out concert.
  9 nov. Het harmonieorkest neemt deel aan een KNFM concertconcours in het Zaantheater te Zaandam. We gaan voor een eerste prijs en behalen die ook 80 punten.
  20 dec. Het harmonieorkest begeleid de volkskerstzang in de Meerpaal te Droten.