Een kennismaking met onze nieuwe dirigent Gerhart Drijvers

Toen Gerhart Drijvers als veertienjarige een prijs in de wacht sleepte tijdens een hoornconcours in Trenton (Amerika),besloot hij van muziek zijn beroep te gaan maken. Dat is gelukt. Eenmaal professioneel hoornist lonkte een nieuwe passie: dirigeren. Via alle studies die op dat gebied te volgen zijn, slaagde Gerhart in 2009 voor zijn Master Orkestdirectie met Das Philharmonisches Orchester (Hagen, Duitsland).Sindsdien bouwde hij een reputatie op van zeer veelzijdig dirigent die zich in alle mogelijke disciplines en op alle niveaus als een vis in het water voelt.

​​Hij vraagt veel van zijn orkesten, of hij ze nu op vaste of op projectbasis leidt. Maar meer nog vraagt hij van zichzelf, in een grondige voorbereiding om de muziek en componist recht te doen. Sinds 2012 brengt hij deze immer professionele aanpak, gekoppeld aan veel aandacht voor slagtechniek, muziektheorie en instrumentatie, als docent over op zijn  leerlingen aan Bourdon. Deze muziekacademie biedt een directieopleiding op hbo-niveau voor serieuze studenten die door de weeks geen opleiding kunnen volgen. Zijn eerste afgestudeerden worden inmiddels alom aangenomen.

Veel plezier beleeft Gerhart aan het ontwikkelen van muziektheatervoorstellingen. Dat kunnen bestaande voorstellingen zijn, zoals de voorstelling ‘Steengoed’ (Jetse Bremer) voor acteurs, koor en orkest en ‘Little Red Riding Hood’ (Paul Patterson), maar ook volledig nieuwe, in samenwerking met professionele acteurs. Gerhart is onder meer artistiek leider van ‘Sinterklaas: het ware verhaal’ en enkele voorstellingen met een levende Jan Klaassen en Katrijn in een enorme poppenkast, live begeleid door een theaterorkest. ​

Naast dirigent, docent en hoornist is Gerhart actief als arrangeur. Voor verschillende uitgeverijen schrijft hij voor harmonie-en fanfare orkesten, symfonieorkesten en ensembles in uiteenlopende samenstellingen. Zijn gepubliceerde werk wordt uitgegeven door Molenaar, Baton Music en Bronsheim. De CD Much Ado About  Music van koperensemble Imperial Brass en sopraan Johanni van  Oostrum, is het resultaat van bijzondere, op maat geschreven arrangementen, die uiteindelijk zelfs werden verwerkt tot de schoolvoorstelling Romeo en Julia.

Op dit moment is Gerhart, naast Harmonieorkest Lelystad, onder andere dirigent van het Fries Symfonie Orkest en het Goois Jeugd Orkest. Als hoornist is hij actief in het FlevoEnsemble, in de Flevolandse concertserie Couleur Locale en in zijn eigen ensemble Conforto (www.conforto-ensemble.nl)

www.gerhartdrijvers.nl