Het leerlingenorkest bestaat uit beginnende en  gevorderde leerlingen en staat onder leiding van Frank Bollebakker.. In dit orkest wordt het spelen in orkestverband uitgebouwd totdat je voldoende niveau hebt om mee te kunnen spelen in het harmonieorkest. Het duurt ongeveer 4 à 5 jaar voordat een beginnend muzikant het niveau heeft om “door te stromen” naar het harmonieorkest.

De groep bestaat hoofdzakelijk uit leerlingen die zich gemeld hebben n.a.v. het jaarlijks  terugkerende project ♫ Met de Muziek Mee♫. Maar ook na een bezoek aan een van onze concerten of repetities melden nieuwe leerlingen en beginnende muzikanten zich. Ga voor meer informatie naar het Scholenproject.

De samenstelling van het leerlingenorkest is afhankelijk van de instroom, bv. uit het scholenproject, en de doorstroom naar het het harmonieorkest, en is daardoor wisselend van samenstelling. De leerlingen krijgen tijdens de repetities in de diverse secties ondersteuning van leden van het harmonieorkest.

Leden die momenteel in opleiding zijn
FluitAltsaxofoonTrombone
Francien de Vries*Martijn Uilenberg**-
Saskia Moorman-Huizinga*