Dirigent

Dethmer Jan van Heerde is sinds 5 januari 2010 dirigent van Harmonieorkest Lelystad. Hij heeft  de muzikale leiding van het harmonieorkest en het opleidingsorkest.
Dethmer Jan is geboren op 5 januari 1982 in Emmelloord en woont in Almere. Op 7-jarige leeftijd krijgt hij zijn eerst trompetles op de muziekschool van Leo Torn. Vanaf zijn 15e studeert hij aan het conservatorium in Utrecht. Daar volgt hij trompetlessen bij Willem van der Vliet, Arto Hoornweg en Frits Damrow. Tijdens zijn trompetstudie begint hij de studie Ha-Fa-Bra-directie bij Danny Oosterman. In 2005 is hij afgestudeerd als trompettist Bachelor of Music en als dirigent voor zijn Bachelor of Conducting. Hij heeft zijn studie vervolgd en is in 2008 afgestudeerd als Master of Conducting.
Als trompettist speelde Dethmer Jan in diverse orkesten en ensembles waaronder Het Gelders Fanfareorkest, Flevo Brass en het Nationaal Jeugd Fanfare Orkest. Daarnaast verleent hij zijn medewerking aan radio-, tv- en CD-opnames.
Ook heeft hij de muzikale leiding van het groot koperensemble: “Brass Choir Midden Nederland”.
Als dirigent heeft Dethmer Jan naast Harmonieorkest Lelystad de muzikale leiding bij Muziekvereniging Voorwaarts te Zwartsluis, Muziekvereniging Juliana te Uddel en Chr. Muziekvereniging Excelcior te Belt-Schutsloot.
Kijk op de website van Dethmer Jan voor meer informatie.