Harmonie-orkest Lelystad is in 1970 opgericht en telt momenteel ongeveer 65 enthousiaste muzikanten  die spelen in het harmonieorkest of het leerlingenorkest. Onder leiding van onze dirigent Frank Bollebakker studeren wij elk jaar enkele nieuwe, gevarieerde repertoires in. Bij concerten werken we regelmatig samen met andere verenigingen in de omgeving. Zo hebben we concerten gegeven met musicalverenigingen, popkoren, kamerkoren en dichters.

Save the date: 30 maart!

Op de avond van 30 maart vindt ons volgende concert plaats onder leiding van Frank Bollebakker. Het belooft een mooi concert te worden, met onder andere de muziek van How to train your dragon, House of Horrors en Around the world in 80 days.

Nieuwe dirigent: Frank Bollebakker

Sinds 2018 is Frank Bollebakker de nieuwe dirigent van Harmonieorkest Lelystad. Na de eerste concerten onder interim-dirigent René Schumacher gaan we nu toewerken naar ons concert op 30 maart. Op de lessenaar staan onder andere How to train your dragon, House of Horrors en nog veel meer. Kijk hier voor het volledige repertoire. We hebben zin om er samen  een mooi concert van te maken!

Kijk hier voor meer nieuws…

Onze repetities zijn vrij toegankelijk voor belangstellenden.
Neem je instrument mee en kom gerust eens op proef mee repeteren
(wel eerst even aan de dirigent vragen waar je mag zitten).
We repeteren elke dinsdagavond in de grote zaal van de Kubus, Agorabaan 3, Lelystad.

Harmonieorkest Lelystad bestaat uit een harmonieorkest en een leerlingenorkest.

Het harmonieorkest heeft een redelijk complete bezetting. Maar zoals bij haast iedere amateur-muziekvereniging zijn sommige secties toch niet, of onderbezet. Voor concerten worden, indien noodzakelijk, oud-leden of muzikanten van andere verenigingen gevraagd ter ondersteuning. We zijn momenteel met name op zoek naar bespelers van de volgende instrumenten: piccolo-fluit, klarinet, hobo (met eigen instrument), fagot (met eigen instrument), trombone, es- en besbas en melodisch slagwerk.

Fifty-Fifty concert 2013Nieuwe muzikanten zijn van harte welkom!!